Nieuws

Op deze pagina willen wij u op de hoogte houden van nieuws van Ben Jansma Uitvaartverzorging en nieuws vanuit de uitvaartwereld.

Per 25 september 2021 zullen de Corona- maatregelen versoepeld worden. Voor de uitvaarten betekent dit dat vanaf heden de maximale capaciteit van een uitvaartlocatie weer benut kan worden. We zijn vrijgesteld van het gebruik van een coronatoegangsbewijs, verplichte registraties, gezondheidschecks en het aanhouden van vaste zitplaatsen.

We kunnen dus weer terug naar het ‘oude normaal’. Deze uitzonderingen gelden voor uitvaartplechtigheden in een rouwcentrum, kerk of crematorium. Ga je met een gezelschap naar een horecagelegenheid, dan gelden daar natuurlijk wel de coronamaatregelen en is een coronapas verplicht.

Ook blijft het dringende advies om nog steeds zoveel mogelijk afstand te houden en andere basisregels, zoals handen wassen, het vermijden van handen schudden, thuisblijven en testen bij klachten, in acht te nemen. Meer informatie vindt u op deze pagina.

De renovatie van het rouwcentrum naast de begraafplaats aan de Jeroen Boschlaan in Zwijndrecht is afgerond. De modernisering is op alle fronten doorgevoerd, van vloer tot plafond. Naast nieuw meubilair zijn ook de opbaarkamers verfraaid. Het is nu ook mogelijk om een achtergrondmuziek en fotoslide aan te bieden tijdens een condoleance.

Bij de begraafplaats aan de Munikkensteeg wordt op dit moment de bouw van een crematorium gerealiseerd en daarbij wordt ook de aula grondig gemoderniseerd. Wilt u meer lezen over dit project klikt u dan hier.

Op onze pagina over Natuurbegraven vindt u nieuws over de nieuwe Natuurbegraafplaats Zomerlanden bij de Oude Maas.

In het blokje Werkwijze op onze website hebben wij een overzicht toegevoegd van rouwkisten, rouwkaarten en rouwauto’s. Er zijn ook andere mogelijkheden in plaats van vervoer met een auto, wij hebben voor u deze mogelijkheden op en rijtje gezet.

Begraven of cremeren? Wat zijn de mogelijkheden? Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van begraafplaatsen en crematoria in de regio. Kijkt u eens op deze pagina.

We kunnen u ook alvast helpen met een kostenoverzicht. Via het offerteformulier maken we een overzicht van de te verwachte kosten voor de uitvaart.

Wij hebben alles in huis om de rouwkaarten zelf te ontwerpen en te drukken. Met een beeldbank van meer dan 500 afbeeldingen kunnen we samen de rouwkaart heel persoonlijk maken.

Er bestaat geen recept voor rouwverwerking. We hebben geprobeerd een aantal zaken op te schrijven en u wat informatie hierover te geven.

Ben je nog jong en heb je  behoefte aan een plek waar je stil kunt staan bij rouwen en alles wat daarbij komt kijken bezoek dan eens de website van Rouwnetwerk Jong.

Voor verdere vragen of opmerkingen neemt u gerust contact met ons op, misschien wilt u een oriënterend gesprek over de uitvaart van uzelf of van een geliefde; onze gegevens staan op deze pagina.

Tegenwoordig plaatsen wij met enige regelmaat berichten op Facebook, hier te lezen en te liken, dank u wel.

Met een hartelijke groet,

Ben Jansma en Gerard van der Zijden.

We hebben het contact met jullie als bijzonder prettig en persoonlijk ervaren.