Uitvaart en Corona

Aanpassingen voor de uitvaart van uw geliefde gedurende de periode van de strijd tegen het Corona virus.

Ook wij hebben ons in deze bijzondere tijd te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Op de website van het RIVM  https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/informatie-voor-professionals/postmortale_zorgverlening staat beschreven hoe te handelen.Bij melding van overlijden zullen we samen met u besluiten hoe we de uitvaart met inachtneming van deze regels zo respectvol mogelijk kunnen verzorgen.Ook de crematoria en begraafplaatsen houden zich aan de regels van het RIVM.

Vanaf 1 juni en 1 juli is de regelgeving (vooralsnog) veranderd. Op onze Facebook-pagina staat een bericht hierover geschreven.

We zetten hieronder de voorlopig belangrijkste veranderingen op een rijtje:

Het nieuwe normaal

Met de aangekondigde versoepelingen komt Nederland in een overgangsfase naar het nieuwe normaal. Tot er een vaccin beschikbaar is, moeten we extra voorzichtig blijven; het virus is immers nog onder ons. We moeten ons dan ook blijven houden aan de gedragsregels van het RIVM:

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
Catering bij de uitvaartplechtigheid

Een van de maatregelen die werd aangekondigd is dat vanaf 1 juni 2020 caf├ęs en restaurants onder voorwaarden hun deuren weer mogen openen voor maximaal 30 personen exclusief medewerkers. Ook rond uitvaartplechtigheden kan dan weer catering aangeboden worden. En ook bij uitvaartplechtigheden geldt vanaf dan het maximum van 30 personen exclusief uitvaartmedewerkers; tot 1 juni 2020 is dat nog 30 personen inclusief medewerkers. Voorwaarde is uiteraard dat 1,5 meter afstand gehouden wordt. Uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen volgen de restrictie van de overheid voor de horeca: de aanwezigen zitten aan tafels met 1,5 meter afstand tot elkaar.

100 personen bij uitvaarten

Ook werd aangekondigd is dat vanaf 1 juli 2020 restaurants, podia, bioscopen en musea onder voorwaarden hun deuren weer openen mogen voor maximaal 100 personen. Ook uitvaartplechtigheden – waarbij nu maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn – kunnen vanaf 1 juli door maximaal 100 personen bezocht worden. Uiteraard geldt ook dan, dat die 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden

Voor vragen en inlichtingen neemt u gerust contact met ons op.Tel: 06- 33 200 500 of 06-16 616 442