Ben Jansma Uitvaartverzorging staat garant voor een persoonlijke en waardige verzorging van een begrafenis of crematie in Zwijndrecht en wijde omgeving, evenals Rotterdam, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. Betrokkenheid, kwaliteit, professionaliteit en meelevend. Wij staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar om u te steunen als uw dierbare is overleden.

LEES MEER..

Dragers bij begrafenis

Als de familie, om welke redenen dan ook, zelf niet kan of wil dragen, huren wij professionele dragers in. In overleg met u kiezen we voor heren, jongemannen, (jonge)dames of een gemengde dragersploeg.

Waarom dragers nodig?

 

U heeft dragers nodig voor de volgende werkzaamheden:

• overledene uit woonhuis dragen bij een thuisopbaring

• in/uit dragen aula of kerk
• dragen naar het graf
• werkzaamheden tijdens een uitvaartdienst
• bedienen van geluid op de begraafplaats
• in/uit laten stappen van familie bij het gebruik van volgauto’s
• familie assisteren als ze zelf dragen

Waarom de overledene dragen in plaats van rijden in de kerk of op de begraafplaats

Persoonlijk zijn wij een groot voorstander van het dragen van de kist op de schouder, dit heeft te maken met respect en eerbied naar de overledene toe. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat ze de kist verplaatsen op een rijdende baar in plaats van deze netjes te dragen op de schouders. Bij gladheid, slecht weer en andere bijzondere omstandigheden kan het weleens voorkomen dat er ook bij ons gereden moet worden.

Als er zich omstandigheden voordoen waarin mogelijk niet gedragen kan worden dan overlegt de uitvaartleider met de dragers wat het beste is voor dat moment. Is iemand  zwaarder dan gemiddeld dan wordt er op de begraafplaats gedragen met 8 in plaats van de gebruikelijke 6 dragers. Maar als iemand ver boven gemiddeld weegt dan rest ons niks anders dan de kist te rijden, we moeten ons dan houden aan de ARBO wetgeving die de veiligheid en gezondheid van de medewerkers goed regelt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.